Meny
 

Bakverket som aldrig tröttnar!

När jag jobbade i Sollentuna Centrum för några år sedan fick jag en morgonvana jag som jag förmodligen aldrig kommer att tröttna på, att njuta en god kopp kaffe med frasig croissant.

Fördelen med att vara i Sollentuna centrum innan butikerna öppnat är att kunna sitta en god stund på något av fiken och njuta kaffe med bakverk. Det är en speciell känsla att sitta i ett centrum och sakta se det vakna. Min favorit bland morgnarnas bakverk var croissant på Gateau. Nu lyser de gyllene franska, smöriga bakverken på allt fler ställen med sin närvaro.

 

Sedan länge har man kunnat köpa färdig croissantdeg på burk i de flesta daglivvarubutiker. Bra att ha hemma de morgnar när man vill spara sin shoppingutflykt till efter frukost. Sedan Picard gjorde sin stora entré har detta blivit allt mer förekommande hemma hos mig. Länge var jag rekommenderad att testa deras croissanter innan jag så gjorde och föll pladask. Jag försöker numer alltid ha deras croissanter i frysen, redo att gräddas till min nu ritualliknande helgfrukost med kaffe croissant.

 

Ibland brer jag dem med ytterligare smör vid servering och toppar med en god marmelad. Andra gånger kan ett lager hemgjord nutella på croissanten vara det som gör min lördagsmorgon alldeles extra njutningsfull.  Jag förstår varför detta bakverk är en av fransosernas alla älsklingar – frasigt utanpå, mjukt i mitten, lagom sött och lätt att variera. Förmodligen kommer jag aldrig att tröttna, tänker jag samtidigt som jag tar ut morgonens plåt av gyllene croissanter från ugnen!

Senast ändrat - 11 mars 2016

Relaterade butiker

Picard