Gör den sötaste godisbaren till bröllopet

tre krukker med godteri som ligger åpne
Skuff fylt med jordbær-godteri
Hvitt bur med gult og grønt godteri

Alla älskar godsaker – även dina bröllopsgäster! Vi visar dig hur du kan skapa en candy bar full av frestelser till bröllopsfesten.

Middagen är uppäten, sista talet har hållits och bröllopsgästerna är redo för fest.

Men innan dansen kan kickas igång behövs det en liten energikick i form av kaffe och något sött till – som ser till att gästerna orkar under de sena nätterna. Det här är det perfekta tillfället att överraska dina gäster med en mumsig candy bar!

Det är inte bara dekorativt och imponerande utan erbjuder också något för alla smaker. Vi ger dig tipsen på hur du gör en oemotståndlig godisbar som står i stil med den stora dagen.

1. Gör en candybar som passar bröllopet

För att godisbaren ska se komplett ut bör även själva baren stå i stil med bröllopstemat.

Är temafärgerna för ditt bröllop till exempel silver och lavendel bör du tänka i samma banor med godiset. Låt gästerna frossa i vita och lila skumgodisar, blanka karameller och choklad i silverpapper. Använd godisbaren som en del av dekorationen.

Är bröllopet mer glamouröst kan du duka med en glittrande duk och servera godis i läckra vaser. Vill du vara extra kreativ kan du köpa eller använda en gammal byrå, måla den i temafärgen för festen, och fylla lådorna och skåpen med olika godisburkar.

Är bröllopet däremot mer retroinspirerat kan du välja randiga klubbor och lakritsstänger – och allt som påminner om barndom och lördagsgodis. Använd din fantasi och kreativitet och se hur resultatet både smälter in i festens tema – och på gästernas tunga.

2. Fyll godteriet i lekre beholdere

For at godteriet skal vise seg fra sin beste side må det få skinne i lekre beholdere. Det er kun fantasien som setter grenser for hva du kan servere i – men boller og beholdere av glass som du ser godteriet gjennom er mye brukt.

Er bryllupet ved havet, og du ønsker et maritimt tema kan du fylle godteri i runde boller i farget glass, og pynte bordet med garnkavler.

Liker du den romantiske, rustikke stilen, får du også kjøpt store glassboller med lokk. Da kan du sette på egendesignede etiketter, som beskriver hva som er oppi bollene, eller noen fine ord for å oppfordre gjestene til å forsyne seg.

Tips til krukkene i candybaren

Fyll beholderne skikkelig opp. Da ser det ekstra delikat ut!

3. Tenk tilbehør

Alt ligger i detaljene. Søte papirposer eller kremmerhus som gjestene kan fylle med godteri og spader eller klyper man kan forsyne seg med, gjør opplevelsen av å besøke en ekte godteributikk komplett.

I tillegg bør du ha lapper eller plakater som forklarer hva som er i de forskjellige bollene. Ønsker du å pynte litt ekstra kan du for eksempel bruke papirsugerør i forskjellige farger, vimpler, flagg, tags, konfetti, serpentiner, løpere, bånd og levende lys.

gi gjestene en goodiebag

Pakk små goodiebags som gjestene kan få når de drar hjem, med en øyemaske, smertestillende og en liten godtepose. Dette kommer garantert til og settes pris på – spesielt av de ivrigste festdeltakerne.

Godteri og dessert
Rosa og brunt popkorn

4. Servera det som folk faktiskt äter

Godisbaren är överflödig om det som serveras inte äts. Därför bör du välja godis som folk faktiskt gillar. Att fylla på med kryddstarka vingummin eller geléhjärtan ochh godishalsband är en dålig idé – även om färgerna är dekorativa.

Att tänka på: Förvara godiset i slutna behållare tills det ska serveras, så håller det sig färskt. För ingen tycker att det är kul att äta stenhårda sockerbitar.

Lägg gärna salta godbitar i buffén. Nötter, chips och popcorn är alltid populärt bland festdeltagarna! Men se till att de serveras i olika behållare.

Hyr in en popcornmaskin och låt gästerna förse sig i söta strutar.

5. Kom ihåg att folk älskar godis

Du bör räkna med en del godis, omkring 150-200 gram per person. Om festen håller på till sent gör godis att ni håller energin uppe på dansgolvet. Serverar ni nattmat behöver ni inte köpa lika mycket godis.

Självklart är det ingen regel som säger att du bara kan servera godis under festen. Ställ gärna fram några skålar under minglet på dagen, eller kanske till och med under middagen. Då håller du stämningen på topp från början till slut!