Få inspiration till halloweenfesten

tre ballonger som utgjør ordet BOO
Godteri i en skål
Bruk godteri – for eksempel gummitenner, mark eller sure dødningshoder – som pynt.

Årets läskigaste dag väntar runt hörnet och kanske har du planerat för en fest? Med dessa tips får gästerna en halloweenfest de sent kommer att glömma.

Låt maten stå i centrum

Om du ska ha halloweenfest är chansen stor att du ska servera mat eller dryck – eller både och. I så fall är det här en bra utgångspunkt när du ska dekorera resten av huset eller lägenheten.

Fyll bordet med läskiga halloweenmuffins som du har gjort själv, eller varför inte göra en cool kista och ställa fram den så att gästerna kan beundra den tills den ska ätas?

En god punsch är också ett bra sätt att ordna halloweenfesten. Vill du imponera på gästerna gör du en röd punsch och fyller den med leksaksögon och godismaskar. Du kan också använda blåbär och hallon.

Tips! Fyll en gummihandske med vatten och lägg den i frysen. Låt den ligga där tills den blivit till is. Ta sedan bort gummihandsken och lägg ishanden i punschen.

För att fullända festbordet kan du dekorera med spindelväv och små äckliga spindlar. Halloweengodis (t.ex. gummitänder, maskar och sura dödskallar) kan också användas som dekoration.

Bord pyntet med ulike halloween-kaker og godteri
Lag halloweeninspirert mat og bruk det som pynt til halloweenfesten.
Et gresskar som er malt hvitt, med pynt rundt seg
Pynt med gresskar både inne og ute.
Et barn som lager dekor for halloween
Lag flaggermus og Frankenstein av gamle doruller.

Dekorera med pumpor

Pumpalyktor vid ingången är ett måste för halloweenfesten. De senaste åren har det dock blivit populärt att pynta med pumpor både inomhus och utomhus – gärna i olika storlekar. De stora pumporna används oftast som lyktor, medan de små pumporna, även kallade dekorationspumpor, är utmärkta till dukning.

Gör ditt eget pynt

Även om butikerna är fulla av läskiga halloweendekorationer är det både roligt och enkelt att göra egna dekorationer. Ett bra tips är att spara på tomma toarullar. De gör sig nämligen bra som både Frankenstein och söta fladdermöss. Det sistnämnda är barnens favorit, så här är det bara att förbereda sig på att pyntet kommer att finnas kvar ett tag.

Vill du göra en enklare variant kan du klippa ut fladdermöss från ett svart papper. Fördelen här är att du själv kan välja både form och storlek. De är perfekta att lägga på bord och andra ytor som passar. Du kan också klippa ut pumpor eller små ögon om du hellre vill det.

Festtips

  • Gör en spellista med läskig musik innan gästerna anländer
  • Ta bort etiketten från tomma vin- eller ölflaskor och använd den som ljushållare. Använd ett annat ljus för att droppa stearin på flaskan och ljuset som står i.
  • Bestäm dig för ett färgtema innan du handlar mat och dekoration, till exempel orange eller röd.
Person som sitter ved et bord og klipper ut flaggermus til halloween
Klipp ut flaggermus og bruk det som pynt.