Idéer till pardräkt på halloween

Par kledd ut som karakterer fra Alice In Wonderland
Par kledd ut som to skjelett
Skjelett: Klassisk halloweenkostyme

Vissa saker passar bäst att göra tillsammans! Dessa pardräkter kommer att göra dig och din partner till festens mittpunkt.

Att hitta dräkter till halloween kan vara svårt nog i sig. Ännu mer vanskligt blir det när man ska försöka matcha outfiten med sin partner.

Givetvis kan du välja en känd duo som Bonnie och Clyde eller Peter Pan och Tingeling, men det är också tillåtet att välja samma kostym, till exempel två skelett. Då är det i så fall extra kul om ni är precis likadana, men det är inget måste. Här gäller det att vara kreativ.

Nedan har vi samlat tre förslag på coola pardräkter och vad du behöver för typ av utrustning.

Skelettdräkt

Skelett hör Halloween till – oavsett om det är en dräkt eller en dekoration. Det finns flera sätt att skapa en skelettdräkt, men det allra enklaste sättet är genom att klippa ut två t-shirts – en svart och en vit – som på bilden. Du behöver också en vit och svart topp att ha under de trasiga t-shirtarna

Även om poängen med pardräkter är att matcha varandra betyder det inte att ni måste vara helt lika. Ni behöver med andra ord inte sminka er helt lika, men det är en fördel att utgå från en skalle – ni ska trots allt föreställa ett skelett.

Osäker på hur du sminkar en dödskalle? Vi visar hur du gör i den här videon.
Par kledd ut som tyver på halloween
Å kle seg ut som forbrytere krever både liten tid og utstyr.
Par kledd ut som zombier på halloweenfest
Få ting sier halloween mer enn to skumle zombier.

Brottslingar

Den här pardräkten kräver både lite tid och utrustning – perfekt om du och din partner ska på halloweenfest men har glömt att fixa outfits. För att din dräkt ska sticka ut kan du sätta en svart lapp på bröstet. Använd en vit textilpenna för att skriva varsitt fångstnummer, till exempel 112345 och 112346.

Det här behöver du

  • Svartvit randig tröja/t-shirt
  • Svarta byxor
  • Svart ögonmask
  • Pumpahink
  • En svart duk/papper
  • Vit textilpenna/tuschpenna

Zombie

Två läskiga zombies är själva definitionen av Halloween. Det är trots allt en person som är ”levande död”.

Väljer ni den här dräkten krävs det att ni lägger lite tid på sminket. I gengäld kan du ha på edigprecis vad nduvill – för vem vet om du dog i paljettklänning eller en enkel t-shirt?

Det här behöver du

  • Sårmakeup
  • Teaterblod
  • Valfria outfits
  • Ev. vita linser
Par kledd ut som zombier på halloweenfest
Få ting sier halloween mer enn to skumle zombier.