Fem snygga frisyrer till nyårsafton

Pyntet jentegjeng som tar selfie på en taktopp
Modell som poserer med rød hårbøyle med perler på
Modell poserer med hvit kjole og hårbøyle

Låt svetsen skina när du kliver in i det nya året. Låt dig inspireras av dessa fem frisyrer som passar både dig med kort och långt hår.

Nyårsafton är för många en av årets stora händelser. Oavsett om du ska fira i lugn och ro med några få eller har bjudits in till en storslagen fest med ett helt gäng så är det här en dag för att göra det lilla extra – från mat och dryck till hår och smink.

Det kan vara en utmaning att hitta rätt klänning och lägga en snygg makeup. Ändå är det ofta håret som de flesta av oss kämpar mest med att få till. Håret är ofta också det sista vi fixar och det hjälper inte precis att stressnivån är hög och det enda du kan tänka på är att du egentligen borde ha varit ute ur dörren för fem minuter sedan.

Som tur är går det faktiskt att göra håret festligt på några minuter. Vi har listat fem snygga frisyrer som både är värdiga ett nyårsfirande och superenkla att fixa.

1. Hitta ett band

Tack och lov för att hårbandet är inne igen! Den gör det nämligen otroligt enkelt att se fräsch ut på nolltid, oavsett om du har kort eller långt hår. Med ett band fixar sig frisyren nästan själv samtidigt som hela håret får ett lyft.

Till nyårsafton får du gärna välja ett diadem som sticker ut lite extra. Nu är det till exempel populärt med extra stora ”stuffed” diadem och du hittar även varianter i olika material. En båge i velour, läder eller siden gör sig utmärkt till fest! Detsamma gäller hårband med strass som påminner lite om en tiara.

Så gör du:

Hårbandet är extra praktiskt om du vill ha håret löst, men är också ett dekorativt element när du sätter upp håret i en lös hästsvans. Lossa gärna lite på håret runt öronen så att lite hår hamnar framför bandet

2. Hårdekorationer i långa banor

Butikerna är fulla av vackra och trendiga håraccessoarer och du kan välja mellan stora pärlspännen, hårspännen med gnistrande stenar och söta små spännen. Trenden har pågått ett bra tag, men det verkar inte som om den kommer att försvinna inom kort, så här är det bara att bre ut sig.

Så gör du

Börja med att förbereda håret med en spray som gör det enklare att hantera. Sprayen ska inte göra håret stelt, utan ge det mer textur så att håraccessoaren inte glider ut under kvällen. En saltvattenspray kan till exempel fungera bra här.

Nærbilde av to spenner med fargerike diamanter i håret på en kvinne
Tips! Du kan gjerne slå deg løs med flere spenner etter hverandre for en enda festligere look.
Høy og stram hestehale sett bakfra
Modell med lav og rufsete hestehale, sett fra siden
Tips! For en ekstra glamorøs frisyre kan du bruke klips med løshår som enkelt festes på hestehalen.
Modell med bølger i håret

3. Glamourös hästsvans

Hästsvansen är en älskad vardagsfrisyr. Den är enkel, får bort allt hår från ansiktet och räddar dagen de gånger du inte hinner tvätta håret och får ta till torrschampo.

Hästsvansen kan sättas högt upp på huvudet eller helt nere i nacken och vara både rufsig och stram. Varianten som passar allra bäst på nyårsfesten är kanske en glamourös, stram och hög hästsvans.

Så gör du

Använd en värmeskyddande kräm i håret och räta ut det med en plattång. Kamma håret bakåt och fäst det i en stram, hög hästsvans med en tunn snodd. Vira lite hår runt snodden och fäst med ett spänne. Använd en hårgelé eller spray för att fästa frisyren så att inte småhår sticker ut.

4. Sov dig till vågigt Hollywood-hår

Mjuka, slumpmässiga vågor i håret blir aldrig omodernt och passar alla tillfällen. Har du en vågtång eller en stor locktång gör du vågor enkelt med den, men det går också bra att sova sig till den här sexiga frisyren.

Så gör du

Börja med fuktigt hår och gnugga in lite hårolja i händerna som du fördelar i längderna i håret. Dela upp håret i en mittbena och gör en knut på vardera sidan av benan genom att vira håret runt samma väg och fästa det med en snodd. Låt håret torka innan du går och lägger dig.

Ta bort hårsnoddarna nästa morgon och låt håret falla ned. Undvik att kamma håret för då blir det bara frissigt. Applicera en textur- eller saltvattenspray i hela håret och krama vågorna uppåt. Avsluta med hårspray för att få lockarna att hålla och voilà – så är du redo för fest.

5. Hårband

Ett hårband lyser upp på lång väg och är lika perfekt på julafton som nyårsafton. Det är dessutom väldigt enkelt att fästa i håret. Det enda du behöver är ett band i lämplig längd – gärna i velour eller annat lyxigt tyg.

Så gör du

Spraya över håret med en saltvattenspray och kamma igenom med fingrarna så vågorna blir lite slumpmässiga. Gör en låg hästsvans med en tunn hårsnodd och gör frisyren lite slarvig genom att lossa lite på några lockar. Knyt sedan bandet i en rosett runt snodden så att det inte syns.

Frisyren blir extra festfin om du har lite vågor i håret. Det får du enkelt genom att sova med flätor eller håret lindat i en topp natten innan, eller genom att använda en våg- eller plattång.