Bröllopsmenyn som passar perfekt till säsongen

Hvite bord med fat som har mat i seg

Osäker på vad du ska servera på ditt bröllop? Vi har lagt fyra förslag  – oavsett om ni ska knyta band på vintern, våren, sommaren eller hösten.

Många skulle säga att maten är en av de viktigaste delarna av ett bröllop, och maten är godast när den är i säsong. Därför har vi tagit fram förslag som är anpassade efter de fyra årstiderna.

Smaken och tillgängligheten på ingredienserna är inte det ända som påverkas av säsongen. Vad gästerna förväntar sig att de ska äta kan också bero på säsong.

Fyra årstider – fyra menyer

Blir det mycket att tänka på? Oroa dig inte. Vi har nämligen tagit fram fyra menyförslag som är skräddarsydda för den säsong du ska gifta dig i.

Dessa menyer fokuserar på smakkombinationer och konsistens. Man måste ha några mjuka och lite krispigare inslag.

Vi listar också typiska råvaror för säsongen, om du vill göra dina egna anpassningar:

Till vinterbröllopet

Förrätt

Grillade havskräftor, krämigt havskräftskum, småärter, ärtskott, dillemulsion och grillat surdegsbröd bredvid med vispat smör.

Huvudrätt

Renfilé, pumpakräm, krispiga pumpakärnor, syltad pumpa, brysselkålsblad vända i krispig bacon och lök, krämig viltsås och småpotatis som tillbehör.

Dessert

Choklad Chiboust, sockerglaserade björnbär, krispig chokladcrunch och passionsfruktcoulis.

Undrar du vad som är i säsong när ni gifter er? Ta en titt på översikten:

Frukt och grönsaker

  • Betor
  • Lök
  • Rötter
  • Kålrot
  • Rödkål
  • Svartkål
  • Pumpa

Fisk och skaldjur

  • Hälleflundra
  • Musslor
  • Marulk
  • Havskräftor
  • Kammusslor

Kött

  • Ren
  • Hjort
  • Älg

Till vårbröllopet

Start

Stekta kammusslor, picklade gurkband, torkat sjögräs, krispiga hyvlade rädisor, ängssyra, sojapärlor och ponzu.

Huvudrätt

Kalvfilé och kalvbräss, jordärtskocka, bakade jordärtskockor, jordärtskockor, friterad grönkål, kalvglaze.

Dessert

Crème brûlée, marinerade hallon, frystorkade hallon, karamelliserad popcorn.

Funderar du på vad som är i säsong inför ditt bröllop? Ta en titt på översikten:

Frukt och grönsaker

  • Sparris
  • Grönkål
  • Gurka
  • Hjärtsallad
  • Jordärtskocka
  • Rädisor
  • Rovor
  • Vårlök

Fisk och skaldjur

  • Torsk
  • Kammusslor
  • Blåmusslor
  • Havskräfta

Kött

  • Kalv
  • Nöt

Till höstbröllopet

Förrätt

Rökt och inlagd torsk, äggkräm, pocherat vaktelägg, hyvlat fänkålshuvud, syltad fänkålstjälk, krispiga rågflingor.

Huvudrätt

Lammracks med örtbädd, sötpotatispuré, smörstekt skogssvamp, krämig morchellasvampsås.

Dessert

Äppelpaj, äppelchutney, bakade småäpplen, äppelsirap, färskostkräm och vaniljglass.

Undrar du vad som är i säsong inför ert bröllop? Ta en titt på översikten:

Frukt och grönsaker

  • Potatis
  • Äpple
  • Lök
  • Rötter
  • Jordärtskocka
  • Moreller
  • Spetskål
  • Fänkål
  • Persiljerot

Fisk och skaldjur

  • Krabbtaska
  • Torsk
  • Blåmusslor

Kött

  • Lamm
MENYFÖRSLAG
SIMEN JOHANNESSEN (KOKK)