Presenttips till granne eller vän som tar studenten

Gutt og eldre mann klemmer mens de holder en gave i hendene
Dittpresentkort illustrasjonsbilde konfirmasjon

Är du inbjuden till en bekants studentmottagning? Vi har samlat några förslag på vad du kan ge bort på den stora dagen.

Studentsäsongen närmar sig med stormsteg och bor du granne med eller är vän till en av årets studenter kanske du undrar vad du ska köpa i studentpresent och hur mycket pengar det är vanligt att spendera.

Även om det inte finns något facitsvar på frågan har vi samlat några förslag som kan hjälpa dig lite på traven!

Bok i studentpresent

Böcker är alltid bra tips och kan vara till hjälp i många situationer. Varför inte ge studenten en bok om personlig ekonomi så att han/hon är bättre rustad för vuxenlivet?

Eller kanske kan du ge en bok som motiverar till att vara den bästa versionen av sig själv? Bokhandlarna är fullproppade med bra böcker, så här är det bara att välja och vraka!

Presentkort till den obeslutsamma

Även om presentkort och pengar i grunden är detsamma, vill vi påstå att det är mycket roligare att ge bort ett presentkort. Du kan köpa ett presentkort på presentkortsautomaten i köpcentret och på dittpresentkort.se:

Gåvan med flest möjligheter

Vad ger man till någon som har allt? Med ett presentkort från dittpresentkort.se kan du välja gåvan själv. Presentkortet kan användas i nästan alla centrets butiker.

Tills studenten flyttar hemifrån

Oftast dröjer det inte alltför lång tid innan studenten själv ska flytta, så varför inte ge dem ett litet startkit redan nu? Lägg doftljus, servetter och en god olivolja i en fin presentask och gärna ett trevligt kort till.

Är du extra kreativ kan du skriva ner några tips och råd du själv skulle vilja ha när du själv flyttade hemifrån.

Smycken – den tidlösa gåvan

Just nu är enkla smycken trendiga, och om du vill vinna extra popularitet hos studenten väljer du ett smycke som kan användas både till vardag och fest.

Till exempel kan du köpa örhängen – antingen med pärlor eller små enkla diamanter. Ett annat alternativ är en ring eller ett armband som kan användas varje dag.

Det viktigaste är att smycket speglar studentens personlighet. Smygtitta lite extra på vad de använder eller fråga föräldrarna om du är osäker.

Gör penninggåvan roligare

Vill du ge bort pengar i studentpresent ändå? Ett tips är att vika en sedel till en kavaj eller klänning och sedan fästa den på ett hemgjort kort.

Du kan också lägga pengarna i en fin presentask så blir det svårare för studenten att gissa vad presenten är. En del tycker också att det är kul att fästa en viss summa mynt på kortet.